Евтина почивка на море 2020 в Гърция през лятото

Най-посещаваните дестинации и хотели в Гърция

Дестинации в Гърция

Атина

Атина Гърция

Столицата на Гърция предлага много възможности на своите посетители: Акропола с Партенона - едно от най-важното и добре запазено наследство на древногръцката цивилизация, гордо издигащо се над оживения град, както и някои от най-интересните археологически места, музеи и галерии в света. Красив и различен, град пълен с контрасти и изненади, с всяка секунда Атина придобива различен облик.

Солун

Солун Гърция

Халкидики-п-в Касандра, Халкидики-п-в Атон, Халкидики-п-в Ситония

На море на Халкидики

Тасос

На море на Тасос

Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море, на около 7 километра от континента. Той е най-северният остров на Тракийския залив, на малко разстояние от залива Керамоти и мястото където река Места, се влива в Егейско море. Смята се, че островът е част от Рило-Родопски масив и е разположен в близост до неговите най-южни разклонения. Заема площ от 392 кв. км и е провинция на окръг Кавала.Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км.

Корфу

На море на Корфу

Корфу е наричан от местните Керкира (с ударение на е-то), а столицата на острова е Корфу Таун. Разположен е на Йонийско море и всъщност е най-близо до бреговете на Албания.Градът е избран за обект на световното културно и природно наследство на Юнеско през 2007 г. Основанието за това е, че „този град-пристанище, доминиран от двете крепости от венециански произход, представлява архитектурен ансамбъл със значителна и универсална стойност поради своята автентичност и цялостност. Площта на острова е 641 кв. км, а дължината му - 58 км. На Смарагдовия остров, както е наричан понякога, климатът е типично средиземноморски. Корфу е плътно покрит с маслинови дървета, кипариси и лимони.

Крит

На море на Крит

Остров Крит е най-големият гръцки остров с площ от 8336 кв. км и петият по големина в Средиземно море, разположен в най-южния край на Гърция. Крайбрежната му линия е около 1 000 км, осеяна с множество уединени заливчета, полуострови, пещери и изключително красиви плажове. Островът е атрактивен и със своята история и култура – люлка на минойската цивилизация, чиито следи са запазени и до днес край Кносос, Фестос и Ретимнон.

остров Евия

На море на  остров Евия

Евия е новогръцкото наименование на остров Евбея (Εύβοια, Évia), известен още като Негропонт. Остров Евия е вторият по големина остров след Крит в Гърция. Намира се в югозападната част на групата ваа Спорадите или югоизточно от континенталната част на Гърция. Отделен е от материка чрез пролива Еврипос, който е широк 40 метра.Столица на острова е Халкида. С прекрасните си пясъчни плажове, плодородни долини, гористи планини и красиви селца островът привлича туристи от цял свят.

нос Сунион

На море на нос Сунион

На море на Сароническия залив

Не е изненадващо, че Миконос се нарежда сред най-известните и най-желаните дестинации в света, привлича почиващите от всяко кътче на планетата.Уникалното съчетание на превъзходни пясъчни брегове с кристално чисто море и зашеметяващ град / Hora (Хора = град), Миконос е върховен и неповторим израз на цикладска архитектура.Миконос е най-знаменитият, най-космополитният и най-скъпият остров не само на архипелага, а и в цяла Гърция. Ако се махнат туристите, той си остава едно от онези кротки безлесни парчета суша със захарно бели къщици, потънали в тюркоазеносиньото море, които щом зърнем на снимка, веднага пожелаваме да посетим

Родос

На море на остров Родос

Санторини

На море на остров Санторини в Гърция

Олимпийска ривиера

Олимпийската ривиера се намира на около 8 км от град Катерини (известна дестинация в Гърция, която в България се нарича понякога като Паралия Катерини) в Гърция, между планината Олимп и Солунския залив и разполага с едни от най-добрите оферти, хотели, ресторанти, таверни и топ атракции на плажа до морето.



Популярни публикации от този блог

Море 2020 All Inclusive в България за лятната почивка